Omar Fraile (26) heeft de elfde etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De renner van Dimension Data was in Bagno di Romagna de beste in de sprint van een kopgroep van vier. Daarmee boekte hij zijn eerste zege in een grote ronde. Tom Dumoulin bleef de houder van de roze leiderstrui.

,,Het was een ongelooflijke dag. Het kon niet beter’’, zei een dolblije Omar Fraile kort na de finish. ,,Het is een ritzege waar ik al heel lang van droom. Van jongs af aan ben ik gepassioneerd van de Giro. Dit is mijn mooiste overwinning ooit.’’

Tom Dumoulin bleef in het bezit van de roze trui, nadat hij deze gisteren op een prachtige wijze veroverde. ,,We waren niet bang van Amador of de Astana-renners. We reden ons eigen tempo. We wisten dat andere teams achter hen aan zouden rijden, dus we hebben nooit overwogen de roze trui weg te geven. Het was een mooie teamprestatie en we zijn erg blij.’’

Bartali

De 100ste editie van de Giro bracht vandaag een ode aan de Italiaanse wielerlegende Gino Bartali door van start te gaan in Ponte e Ema, de geboorteplaats van de drievoudig winnaar. Na het startschot zette de karavaan koers richting Bagno di Romagna.

Onderweg kreeg het peloton vier beklimmingen voorgeschoteld: twee van de tweede en twee van de derde. Het ging constant op en af. Omar Fraile was uiteindelijk de snelste. Rui Costa eindigde als tweede, Pierre Rolland was derde.

Giro d’Italia 2017 – Uitslag etappe 11: