Tom Dumoulin bezorgde Nederland in Montefalco de 25ste ritzege in de Giro d’Italia. Ook vorig jaar was hij al eens de beste in de Italiaanse ronde, in de straten van Apeldoorn. Daarmee komt Dumoulin op gelijke hoogte met zijn landgenoten Jeroen Blijlevens, Erik Breukink en Pieter Weening.

Wim van Est was de eerste Nederlandse etappewinnaar de eerste etappe van de Giro van 1953, van Milaan naar Abano Terme. Jean-Paul van Poppel is de recordhouder met de vier overwinningen, die hij boekte in 1986 en 1989.

NaamZeges
Jean-Paul van Poppel4
Johan van der Velde, Wout Wagtmans3
Jeroen Blijlevens, Erik Breukink, Tom Dumoulin, Pieter Weening2
Piet van Est, Wim van Est, Gerben Karstens, Cees Lute, Jan Nolten, Mies Stolker, Huub Zilverberg1

Roze trui

Dumoulins roze trui is de dertigste voor Nederland. Erik Breukink is recordhouder met acht roze truien, die hij droeg in 1987 en 1989. Zeven van de dertig roze truien staan op naam van Dumoulin. Daarmee heeft de Sunweb-renner er evenveel als Nairo Quintana.

NaamAantal roze truien
Erik Breukink8
Tom Dumoulin7
Steven Kruijswijk5
Pieter Weening4
Jean-Paul van Poppel, Jeroen Blijlevens2
Wim van Est, Gerrit Voorting1