Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 10.

Dit moet de dag van Tom Dumoulin worden! Onze landgenoot was in de Tour van 2016 een klasse apart in een lange tijdrit over een heuvelachtig parcours. De kopman van Team Sunweb kan in deze rit tegen de klok ook een flinke slag slaan. Dumoulin is op papier namelijk de torenhoge favoriet voor de dagzege. Of heeft voormalig wereldkampioen tijdrit Vasil Kiyrienka (Team Sky) één van zijn superdagen?

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 10 volgens Cycling Story:
***** Dumoulin
**** Kiryienka, Zakarin
*** Thomas, Van Emden, Van Garderen
** Jungels, Campenaerts, Pinot, Amador
* Izagirre, Ludvigsson, Barta, Clement, Sanchez