Caleb Ewan (Orica-Scott) heeft dan toch eindelijk zijn ritzege te pakken in de Giro d’Italia. De vinnige Australiër was op zoek naar zijn juiste vorm en maakte de verwachting in de zevende rit helemaal waar. Ewan beschikte na een zeer hectische en tamelijk gevaarlijke finale over de beste spurt. Er moest wel een fotofinish aan te passen komen om Ewan aan te wijzen als winnaar. Het verschil met Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) en Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) was immers erg nipt.

Onlangs het nerveuze slot kwamen de favorieten tegelijk over de finish en bleef het klassement, dat aangevoerd wordt door Bob Jungels (Quick Step-Floors) zoals het was. Tom Dumoulin (Team Sunweb) was met een elfde plek de beste landgenoot in de daguitslag en is op een zesde plaats ook nog altijd de eerste landgenoot in het algemeen klassement.

Giro d’Italia 2017 – Uitslag etappe 7: