Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 6 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 6

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 6.

De ‘punchers’ worden deze Giro zeker niet overgeslagen. Als Alejandro Valverde mee had gedaan, was de winnaar waarschijnlijk van tevoren al bekend. Deze aankomst was hem namelijk op het lijf geschreven. De laatste twee kilometer hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 5,3 procent, terwijl het wegdek in de laatste 1000m maximaal tien procent omhoog loopt. Nu is het kijken naar coureurs die dit perfect ligt. Wij denken direct aan een Adam Yates, Geraint Thomas, Tom Dumoulin en Domenico Pozzovivo zullen ook zeker dicht eindigen in de uitslag. Tot slot beschikken Davide Formolo (Cannondale-Drapac Cycling Team), Enrico Gasparotto (Bahrain Merida), Nathan Haas (Dimension Data) en Gorka Izagirre (Team Movistar) ook over het eindschot om hier als eerste over de finish te komen.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 6 volgens Cycling Story:
***** Yates
**** Thomas, Pozzovivo
*** Jungels, Dumoulin, Formolo
** Cataldo, Haas, Gasparotto, Pinot
* Nibali, Quintana, Mollema, Izagirre, Costa