Fernando Gaviria (22) heeft in de vijfde etappe van de Giro d’Italia zijn favorietenrol opnieuw waargemaakt. De Colombiaan was zondag in Cagliari al de beste en vandaag pakte hij opnieuw de ritzege. Hij troefde Jakub Mareczko en Sam Bennett af in Messina, de thuisstad van Vincenzo Nibali.

Gaviria bezorgde zo Colombia het 23ste dagsucces in de Giro. In het puntenklassement staat hij inmiddels aan de leiding. ,,Ik zou graag de Maglia Ciclamino naar Milaan brengen, maar er resten ons nog veel etappes. Elke etappe denk ik slechts aan de volgende dag. Ik moet veranderen van een jonge Fernando in een volwassene.’’

,,Het zou geweldig zijn deze Giro uit te rijden. Het is immers één van de zwaarste edities in de historie. Het is lastig te zeggen wie mijn grote rivaal is in de sprints. In de eerste drie etappes hadden we telkens een andere winnaar. Ik gebruik in de sprint slechts mijn instinct. Ik moet gefocust blijven en aanvallen op het juiste moment’’, aldus een gelukkige Gaviria.

Bob Jungels’ roze trui kwam niet in gevaar. De Luxemburger blijft dus ook na vandaag aan de leiding staan van het algemeen klassement.

Giro d’Italia 2017 – Uitslag etappe 5: