Giro d’Italia 2017 – Favorieten en voorbeschouwing etappe 5 Giro d’Italia 2017 – Favorieten en voorbeschouwing etappe 5

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 5.

Etappe 5 krijgt van de koersorganisatie slechts één ster qua lastigheid, dus we mogen een nieuwe massasprint verwachten in Messina. Jeroen Blijlevens won hier in 1999 de derde rit. Het lijkt niet waarschijnlijk dat er weer een Nederlander het zegegebaar gaat maken in deze Siciliaanse stad. Moreno Hofland (Lotto Soudal) is de enige rappe landgenoot op de startlijst en binnen zijn ploeg is André Greipel natuurlijk de kopman. De Duitser mocht in 2016 drie keer juichen in de Giro en op papier is hij wellicht wel de te kloppen man.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 5 volgens Cycling Story:
***** Greipel
**** Gaviria, Ewan
*** Modolo, Nizzolo, Ferrari
** Stuyven, Sbaragli, Gibbons, Bennett
* Bauhaus, Haas, Richeze, Selig, Mareczko