Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 2 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 2

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 2.

De tweede rit is 221 kilometer lang en redelijk pittig met een col van de derde en tweede categorie. Het is opletten geblazen voor de klassementsmannen, want de laatste klim kent een verraderlijke afdaling. Met een klim van de tweede categorie in de finale is deze etappe nog lastiger voor de pure sprinters. Dat verhoogt de kansen van een type Fernando Gaviria, maar bij een opnieuw wat chaotische spurt kan er na Lukas Pöstlberger andermaal een verrassende winnaar komen. Wij denken dan bijvoorbeeld aan Alexander Edmonson (ORICA-Scott).

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 2 volgens Cycling Story:
***** Gaviria
**** Modolo, Edmonson
*** Gasparotto, Stuyven, Richeze
** Bauhaus, Pozzato, Nizzolo, Rojas
* Greipel, Ewan, Haas, Ponzi, Battaglin