Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 1 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 1

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 1.

Het is een speciale Giro d’Italia, want op 5 mei gaat de 100e editie van start. Vorig jaar begon de Ronde van Italië met een waar spektakel in Apeldoorn, waar Tom Dumoulin voor een groot feest zorgde door voor eigen volk direct het roze te pakken. Dit jaar wordt er niet met een (ploegen)tijdrit of proloog begonnen, maar staat er een rit in lijn op het menu. Dat is voor het eerst sinds 2013. Toen was Mark Cavendish de beste sprinter in Napels. De spurters maken dit jaar kans, maar de snelle mannen moeten door de lastig klimmetje (vierde cat.) op 20 kilometer van de meet wel inhoud hebben. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), José Joaquin Rojas (Team Movistar) en Sacha Modolo (UAE Team Emirates) hebben daarom een goede kans op de winst. Of gaan André Greipel (Lotto Soudal), Caleb Ewan (Orica-Scott) en Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) mee naar de streep?

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 1 volgens Cycling Story:
***** Gaviria
**** Greipel, Modolo
*** Ewan, Nizzolo, Rojas
** Bennett, Sbaragli, Edmonson, Bauhaus
* Tsatevich, Haas, Hofland, Mareczko, Pelucchi