Bardiani-CSF heeft de negenkoppige selectie voor de 100ste editie van de Giro d’Italia bekendgemaakt. De Italiaanse procontinentale ploeg is één van de vier ploegen die met een wildcard mogen deelnemen. De voorgaande edities pikte de ploeg telkens een etappewinst mee.

De ploegleiding heeft in de selectie drie renners opgenomen die de afgelopen drie jaar voor successen zorgden in de Ronde van Italië. Giulio Ciccone won vorig jaar de 10de etappe in Sestola, Nicola Boem won in 2015 in Forlì en Stefano Pirazzi was in 2014 de sterkste in Vittorio Veneto.

Ook bezorgde Pirazzi Bardiani-CSF in 2013 de bergtui. ,,We hebben duidelijke ideeën over de Ronde van Italië’’, zegt manager Roberto Reverberi. ,,Onze renners zijn in staat onze doelstellingen om te zetten in actie, aanvallen en – waarom niet – successen.’’

Behalve Bardiani-CSF kregen ook CCC Sprandi Polkowice, Gazprom-Rusvelo en Wilier Triestina een wildcard. In totaal staan 22 teams aan de start.

De Giro-selectie van Bardiani-CSF

Vincenzo Albanese
Simone Andreetta
Enrico Barbin
Nicola Boem
Giulio Ciccone
Mirco Maestri
Stefano Pirazzi
Lorenzo Rota
Nicola Ruffoni