Bekijk hier LIVE Luik-Bastenaken-Luik 2017. Met Luik-Bastenaken-Luik wordt zondag het seizoen van voorjaarsklassiekers afgesloten. LBL, ook wel La Doyenne genoemd, is één van de oudste eendagskoersen op het programma en één van de vijf Monumenten in het wielrennen. Eddy Merckx is met vijf zeges nog steeds recordhouder in LBL. Alejandro Valverde is met drie overwinningen de volgende onder de nog actieve renners. Afgelopen woensdag bewees hij dat hij in ieder geval in vorm is, dus wellicht dat hij er dit weekend een vierde aan kan toevoegen. Hierbij het overzicht met uitzendingen en livestreams.

Winnaars Luik-Bastenaken-Luik de voorbije jaren

2016 Wout Poels (Ned)
2015 Alejandro Valverde (Spa)
2014 Simon Gerrans (Aus)
2013 Daniel Martin (Ier)
2012 Maksim Iglinski (Kaz)
2011 Philippe Gilbert (Bel)
2010 Aleksandr Vinokoerov (Kaz)
2009 Andy Schleck (Lux)
2008 Alejandro Valverde (Spa)
2007 Danilo Di Luca (Ita)

Deelnemers en startlijst

Zie hier voor de volledige startlijst met alle teams en deelnemers in de Luik-Bastenaken-Luik 2017.

Sporza

Vanaf 13:35 uur op één, met LIVE verslag van de Luik-Bastenaken-Luik. Zie ook hier voor actuele uitzendtijden.

NOS

Vanaf 13:10 uur met live verslag van de Luik-Bastenaken-Luik bij NOS Studio Sport op NPO 1.

Eurosport

Vanaf 13:15 uur live Luik-Bastenaken-Luik op Eurosport. Zie ook hier voor actuele uitzendtijden.

Livestreams

Online kunt u live Luik-Bastenaken-Luik volgen via de livestreams hier, hier, hier (Nederlandstalig/Sporza, alleen in België), hier (Nederlandstalig/NOS, alleen in Nederland), hier (Eurosport 1, Engelstalig) en hier (Eurosport 2, Engelstalig).