Alejandro Valverde heeft de 81ste editie van de Waalse Pijl gewonnen. Voor de Spanjaard van het Movistar Team was het zijn vierde zege op rij op de fameuze Muur van Hoei, zijn vijfde in totaal. Anna van der Breggen stond naast Valverde op het podium na haar derde overwinning op rij.

,,Deze zege is het resultaat van vertrouwen, kracht en een fantastisch team’’, zei de Spanjaard na afloop. Hij reageerde op een uitval van de Fransman David Gaudu in de laatste 250 meter van de koers. ,,Ik ben in vorm en mijn ploeg werkte hard om me in de beste positie te houden.’’

Met vijf overwinningen is Valverde recordhouder in de Belgische wielerklassieker. ,,We waren ervan overtuigd dat we zouden winnen. Ik ben heel blij en vol vertrouwen voor Luik-Bastenaken-Luik zondag’’, aldus Valverde.

Robert Gesink was de beste Nederlander in de uitslag op de vijftiende plek.

Volledige uitslag Waalse Pijl 2017

Foto: ASO/T. Maheux