LIVE Amstel Gold Race 2017 – Livestreams en tv-uitzendingen LIVE Amstel Gold Race 2017 – Livestreams en tv-uitzendingen

Bekijk hier LIVE Amstel Gold Race 2017. Vandaag staat de enige Nederlandse voorjaarsklassieker, de Amstel Gold Race, op het programma. Dit jaar is de finale aangepast. Waar eerder de Cauberg vlak voor de finish in het parcours zat, gaat de rit nu niet meer door Valkenburg en over de Cauberg, maar steekt binnendoor om in Berg en Terblijt te finishen. De laatste klim is daarom nu de Bemelerberg op 7,4 km van de finish. De hoop van de organisatie is dat de koers hiermee meer open is tot de finish. Vorig jaar won Enrico Gasparotto, en ook nu is de Italiaan weer van de partij. Ook Philippe Gilbert, die de rit al drie keer eerder won, staat zondag aan de start. Alleen Jan Raas heeft met vijf overwinningen meer keren de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. Als Gilbert ooit dat record wil evenaren, dan zal hij vandaag dus aan de bak moeten. Aan de vorm zal het in ieder geval niet liggen. Hierbij het overzicht met uitzendingen en livestreams.

Winnaars Amstel Gold Race de voorbije jaren

2016: Enrico Gasparotto (Ita)
2015: Michal Kwiatkowski (Pol)
2014: Philippe Gilbert (Bel)
2013: Roman Kreuziger (Tsj)
2012: Enrico Gasparotto (Ita)
2011: Philippe Gilbert (Bel)
2010: Philippe Gilbert (Bel)
2009: Sergej Ivanov (Rus)
2008: Damiano Cunego (Ita)
2007: Stefan Schumacher (Dui)

Deelnemers en startlijst

Zie hier voor de volledige startlijst met alle teams en deelnemers in de Amstel Gold Race 2017.

Sporza

Vanaf 13:35 uur op één, met LIVE verslag van de Amstel Gold Race. Zie ook hier voor actuele uitzendtijden.

NOS

Vanaf 13:35 uur met vanaf 14:00 uur live verslag van de Amstel Gold Race bij NOS Studio Sport op NPO 1.

Eurosport

Vanaf 14:45 uur live Amstel Gold Race op Eurosport. Zie ook hier voor actuele uitzendtijden.

Livestreams

Online kunt u live Amstel Gold Race volgen via de livestreams hier, hier (Nederlandstalig/Sporza, alleen in België), hier (Nederlandstalig/NOS, alleen in Nederland), hier (Eurosport 1, Engelstalig) en hier (Eurosport 2, Engelstalig).