Floris Gerts staat zondag voor het eerst aan de start van de Amstel Gold Race. De 24-jarige Nederlander van het BMC Racing Team is één van de zeven renners aan de zijde van Greg Van Avermaet. De Belg won Parijs-Roubaix en wil in de Nederlandse klassieker opnieuw meedoen voor de prijzen.

Van Avermaet: ,,Mijn beste resultaat in de Gold Race is de vijfde plek in 2015. Sindsdien is er veel gebeurd en heb ik grote overwinningen geboekt. Dankzij mijn zege in Parijs-Roubaix begin ik zondag met veel vertrouwen aan de koers.’’

De finale van de Gold Race is hertekend. De finale gaat niet meer door Valkenburg en over de Cauberg, maar steekt binnendoor om in Berg en Terblijt te finishen. Hierdoor ligt de laatste klim (Bemelerberg) niet op 1,8 kilometer, maar op 7,4 kilometer van de finish.

Goede benen

,,De sterkste renners rijden toch wel de finale, ongeacht de route’’, zegt Van Avermaet hierover. ,,Ik heb goede benen en ik verwacht opnieuw een zware wedstrijd. Het is geen makkelijke koers om te winnen, maar ik kijk ernaar uit. Ik hoop dat ik hier straks voor het eerst op het podium sta.’’

Foto: Tim De Waele/TDWsport.com