Bekijk hier LIVE Scheldeprijs 2017. Vandaag is het tijd voor de Scheldeprijs, een mooi intermezzo na de enerverende Ronde van Vlaanderen afgelopen zondag en Parijs-Roubaix komend weekend. De Scheldeprijs is een van de oudste koersen in België; al in 1907 werd de wedstrijd voor het eerst verreden. De afgelopen jaren zijn het meestal sprinters die met de winst aan de haal gaan en ook dit jaar valt een massasprint te verwachten. Marcel Kittel zou met winst zijn record van vier overwinningen in de koers uitbreiden naar vijf, terwijl Mark Cavendish met winst het record van Kittel zou kunnen evenaren. Of wellicht dat één van de andere topsprinters in het peloton ze te slim af is. De vraag die overblijft is of Peter Sagan zich hier in wil mengen of dat hij zich liever spaart voor komend weekend. Hierbij het overzicht met uitzendingen en livestreams.

Winnaars Scheldeprijs de voorbije jaren

2016: Marcel Kittel (Dui)
2015: Alexander Kristoff (Noo)
2014: Marcel Kittel (Dui)
2013: Marcel Kittel (Dui)
2012: Marcel Kittel (Dui)
2011: Mark Cavendish (GBr)
2010: Tyler Farrar (VSt)
2009: Alessandro Petacchi (Ita)
2008: Mark Cavendish (GBr)
2007: Mark Cavendish (GBr)

Deelnemers en startlijst

Zie hier voor de volledige startlijst met alle teams en deelnemers in de Scheldeprijs 2017.

Sporza

Vanaf 15:20 uur op één, LIVE verslag van de Scheldeprijs. Commentaar: Michel Wuyts en José De Cauwer. Zie ook hier voor actuele uitzendtijden.

Eurosport

Vanaf 15:30 uur live Scheldeprijs op Eurosport 2. Zie ook hier voor actuele uitzendtijden.

Livestreams

Online kunt u live Scheldeprijs volgen via de livestreams hier, hier (Nederlandstalig/Sporza, alleen in België), hier (Eurosport 1, Engelstalig) en hier (Eurosport 2, Engelstalig).