Dankzij zijn zeges in Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem is Greg Van Avermaet de topfavoriet in de Ronde van Vlaanderen. De Belg van het BMC Racing Team is bovendien vol vertrouwen na zijn drie World Tour-zeges dit seizoen. Agressief koersen zijn tactiek zondag.

,,Het zal een bijzonder gevoel zijn om zondag aan de start te verschijnen’’, zegt Van Avermaet. ,,Ik weet dat ik nooit eerder zo sterk was in het voorjaar. Bovendien komt de route langs mijn huis. Ik ken de wegen goed, ik train elke dag op het parcours. Dit jaar voelt het alsof het mijn beurt is. Ik kan me niet beter voorbereiden. Ik ben er klaar voor.’’

Van Avermaet kent intussen ook zijn zeven ploeggenoten. Silvan Dillier, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Stefan Küng en Francisco Ventoso stonden hem ook al bij in Gent-Wevelgem. Jempy Drucker en Martin Elmiger maken de selectie compleet. Van Avermaet: ,,Ik ga agressief koersen. Mijn zeven ploeggenoten zijn volledig toegewijd om me aan de overwinning te helpen.’’

Vertrouwen

,,Ik denk niet dat ik langer kan ontkennen dat ik de favoriet ben’’, zei Van Avermaet zondag na Gent-Wevelgem. ,,Ik had de best mogelijke seizoensstart. Het geeft me des te meer vertrouwen dat mijn favoriete wedstrijd, de koers die het beste bij me past, nog moet komen.’’