Gilbert maakt indruk in Driedaagse De Panne-Koksijde Gilbert maakt indruk in Driedaagse De Panne-Koksijde foto: © Laurens Alblas/cyclingstory.nl

Philippe Gilbert heeft de eerste etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De kampioen van België soleerde naar de ritwinst in Zottegem na een rit van 205,5 kilometer. De Australiër Luke Durbridge eindigde als tweede, de Italiaan Simone Consonni was derde. Gilbert is tevens de eerste leider in de meerdaagse rittenkoers.

Gilbert plaatste zijn beslissende aanval op de Muur van Geraardsbergen. De Belg reed op de historische beklimming weg bij Durbridge, met wie hij kort daarvoor was weggereden uit de kopgroep. Voor de oud-wereldkampioen van Quick Step Floors is het de eerste overwinning van dit seizoen. Eerder was hij al tweede in Dwars Door Vlaanderen en de E3 Harelbeke.

De Driedaagse De Panne-Koksijde bestaat uit vier ritten. Op de derde dag wordt ’s middags een tijdrit verreden na de normale wegrit in de ochtend. Het is de laatste voorbereiding op de climax van deze Vlaamse Wielerweek, namelijk de Ronde van Vlaanderen die komende zondag plaatsvindt.

Driedaagse De Panne-Koksijde – Uitslag etappe 1