Greg Van Avermaet (31) zet dit weekeinde in de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem de puntjes op de i voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Belg wil dit seizoen eindelijk eens een grote voorjaarsklassieker winnen. Daarom wil hij aan zijn vertrouwen werken tijdens de generale repetitie.

,,Ik kijk ernaar uit. Ik hoop dat ik één van deze koersen kan winnen’’, zegt Van Avermaet. Eerder dit seizoen was de renner van BMC al de beste in Omloop Het Nieuwsblad. ,,Ik ben tevreden met mijn vorm. Ik voelde me ook al goed in Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Ik ben er klaar voor om een goed resultaat neer te zetten in mijn voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen.’’

Van Avermaet stond al eens op het podium in zowel de E3 Harelbeke als Gent-Wevelgem. Hij krijgt de ondersteuning van ervaren renners als Martin Elmiger, Daniel Oss, Manuel Quinziato en Francisco Ventoso. ,,Dit zijn de laatste wedstrijden voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Het is dus belangrijk alles ste geven en goed samen te werken als team.’’

Vorig jaar

Michal Kwiatkowski won vorig jaar de E3 Harelbeke. De oud-wereldkampioen van Team Sky verraste vanuit het wiel de drager van de regenboogtrui, Peter Sagan. Sagan was vervolgens de sterkste in Gent-Wevelgem.