Yves Lampaert (25) heeft vanmiddag de 72ste editie van Dwars Door Vlaanderen gewonnen. De Belg ontsnapte in de slotfase uit een kopgroep van vier renners en kwam solo over de finish. Zijn Quick Step-ploeggenoot Philippe Gilbert klopte Alexey Lutsenko en Luke Durbridge om de tweede plaats.

,,Fantastisch! Dit is een droom die uitkomt’’, zei Lampaert na de aankomst. De Belg was eerder de beste in onder meer de Arnhem Veenendaal Classic en het eindklassement van de Driedaagse van West-Vlaanderen. Dylan Groenewegen was de beste Nederlander in de uitslag op de vijfde plaats, terwijl ook Dylan van Baarle in de top tien eindigde (8ste).

Dwars Door Vlaanderen is het traditionele begin van de Vlaamse Wielerweek, gevolgd door de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, de Driedaagse van De Panne-Koksijde en afsluitend de Ronde van Vlaanderen. Sinds dit jaar maakt de koers deel uit van de UCI World Tour-wielerkalender.

Uitslag Dwars Door Vlaanderen 2017