Greg Van Avermaet verschijnt niet aan de start van Dwars Door Vlaanderen woensdag. Zijn ploeg maakte vandaag de selectie bekend voor de Belgische World Tour-koers. Daarin ontbreekt de Belg. De winnaar van Omloop Het Nieuwsblad rijdt vrijdag normaal gesproken wel de E3 Harelbeke.

Het ontbreken van Van Avermaet biedt kansen voor zijn ploeggenoten. Stefan Küng is in staat mee te springen in een ontsnapping die het haalt tot de finish. Jempy Drucker heeft kansen in de massasprint.

,,Ik ben erg gemotiveerd voor Dwars Door Vlaanderen. Dit is de echte start van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Voor deze wedstrijden heb ik de hele winter getraind’’, zegt Drucker. ,,Nu Van Avermaet ontbreekt hoop ik op een vrije rol.’’

Behalve Küng en Drucker, staan ook onze landgenoot Floris Gerts, Tom Bohli (Zwi), Martin Elmiger (Zwi), Miles Scotson (Aus), Francisco Ventoso (Spa) en Loïc Vliegen (Bel) aan het vertrek voor het BMC Racing Team.

Debusschere

Jens Debusschere won vorig jaar Dwars door Vlaanderen na een lange sprint. De Belg van Lotto Soudal klopte Bryan Coquard op de streep. Mike Teunissen was de beste Nederlander op de negende plek.