Sagan: Milaan-San Remo was een goede show Sagan: Milaan-San Remo was een goede show

Peter Sagan (27) kwam net tekort om in de regenboogtrui de 108ste editie van Milaan-San Remo te winnen. Daarmee had hij in de voetsporen kunnen treden van Giuseppe Saronni. De Italiaan was in 1983 de laatste renner die als wereldkampioen La Primavera won. Op de Via Roma moest de kopman van Bora-Hansgrohe het nipt afleggen tegen Michal Kwiatkowski. ,,Ik gaf alles.’’

,,Mijn team heeft me vandaag uit de problemen gehouden’’, zei de Slowaak na Milaan-San Remo. ,,Het is in deze wedstrijd belangrijk valpartijen te vermijden. Ik smakte nochtans bijna tegen het asfalt toen ik over de finish kwam!’’ Sagan verloor bijna zijn evenwicht en botste tegen winnaar Kwiatkowski aan. Beide renners bleven wonderwel overeind en konden ongeschonden het podium beklimmen.

Sagan: ,,Spektakel is belangrijk voor de mensen die naar de wedstrijd kijken. Iedereen is blij, geloof ik. Mijn aanval op de Poggio was ingegeven door mijn instinct. Ik probeerde maar. Ik besefte dat ik alleen was. Toen kwam Julain Alaphilippe langszij en daalden we erg snel af. Het was een goede show.’’

Monumenten

Sagan liet dit seizoen al tien top 10-plaatsen noteren. Daarbij zijn de zege in Kuurne-Brussel-Kuurne en twee dagsuccessen in Tirreno-Adriatico inbegrepen. Deze week staat de Slowaak aan het vertrek van Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Daarna wil hij schitteren in de volgende twee Monumenten: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter.

Geef een reactie