Kwiatkowski finisht nipt voor Sagan in Milaan-San Remo Kwiatkowski finisht nipt voor Sagan in Milaan-San Remo

Michal Kwiatkowski is de winnaar van Milaan-San Remo 2017. Daarmee is hij de eerste Poolse wielrenner die La Primavera wint. Voor Kwiatkowski is het zijn eerste overwinning in één van de vijf Monumenten van het seizoen. ,,Ik ben blij hoe het allemaal uitpakte vandaag.’’

Kwiatkowski versloeg in de eindsprint nipt Peter Sagan, die ver van tevoren aanging. De Slowaak probeerde zo’n 6 kilometer daarvoor alleen op pad te gaan richting de eindstreep en wist zich vergezeld door de Pool alsmede de Fransman Julian Alaphilippe, de overige sprinters hadden de boot gemist.

De drie moesten dus alleen nog uitmaken wie waar op het podium mocht staan. Uiteindelijk wist Kwiatkowski dus net wat eerder dan Sagan zijn wiel over de streep te drukken.

,,Na de Cipressa waren nog veel renners bij elkaar en ik schatte de kans op een massasprint op zo’n 95 procent’’, zei Kwiatkowski na afloop. ,,Maar op de Poggio viel Sagan aan. Mijn ploeggenoot Elia Viviani zei me over de radio dat ik achter Sagan aan moest gaan.’’

Sagan is geen onbekende voor de Pool, want de twee rijden al tegen elkaar sinds hun tijd bij de junioren. ,,Alaphilippe en ik zetten hem onder druk. Ik gokte een beetje. Ik wist van vorig jaar dat solo winnen onmogelijk was, maar Sagan volgen, ja. Ik liet een klein gaatje waardoor hij van ver zijn sprint moest inzetten. Ik ben blij hoe het heeft uitgepakt.’’

Volledige uitslag Milaan-San Remo 2017

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter.

Geef een reactie