John Degenkolb: Hopelijk een zware Milaan-San Remo John Degenkolb: Hopelijk een zware Milaan-San Remo

John Degenkolb (Trek-Segafredo) hoopt op een zware 108ste editie van Milaan-San Remo vandaag. De Duitser, winnaar in 2015, is opnieuw één van de kanshebbers in La Primavera. ,,De weersomstandigheden zien er goed uit, maar de wind gaat ongetwijfeld een rol spelen.’’

Als Degenkolb vandaag opnieuw wil winnen, moet hij afrekenen met favorieten als Arnaud Démare, Fernando Gaviria, Michael Matthews, Alexander Kristoff en Peter Sagan. De Slowaak wil maar wát graag winnen in zijn regenboogtrui. De laatste wereldkampioen die sterkste was in de Italiaanse klassieker, was Giuseppe Saronni in 1983.

,,Een zware wedstrijd is in mijn voordeel. Ik hoop dat ik nog een goed team bij me heb diep in de finale’’, aldus Degenkolb. ,,Ik weet dat sterke renners me ondersteunen, zowel op de laatste beklimmingen als in de leadout voor de sprint.’’ Hij wordt omringd door Eugenio Alafaci, Marco Coldedan, Koen de Kort, Fabio Felline, Gregory Rast, Kiel Reijnen en Jasper Stuyven.

De Duitser reed Parijs-Nice als voorbereiding op Milaan-San Remo. Hij hield een goed gevoel over aan de Franse rittenkoers. ,,Oké, ik won geen etappes, maar ik was een paar keer dichtbij. Dat geeft aan dat het met de explosiviteit wel goed zit. Ik bedoel dat je niet altijd veel wedstrijden hoeft te winnen om een goed gevoel te hebben.’’

Degenkolb: ,,De Poggio is een beklimming die goed bij me past. Buiten de koers is het echt geen zware klim. Het feit dat je er overheen moet met 270 kilometer in de benen, maakt het zo zwaar. We hoeven zelden zo diep te gaan na zo’n lange koers, maar ik hou ervan. In mijn eerste jaar was ik hier al vierde. Ik denk dat ik de bouw heb voor deze wedstrijd: hij past goed bij me.’’

Poggio

Het 295 kilometer lange parcours van Milaan-San Remo is traditiegetrouw op maat gemaakt voor sprinters met klimkwaliteiten. De route leent zich echter ook uitstekend voor een late uitval. De sleutelmomenten zijn opnieuw de beklimmingen van de Cipressa en de Poggio, voor de afdaling naar San Remo.

Vorig jaar won Arnaud Démare Milaan-San Remo.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter.

Geef een reactie