Richie Porte heeft in de koninginnenrit van Parijs-Nice afgerekend met de tegenslag in het begin van de ronde. Door de barre weersomstandigheden verloor de Australiër al meer dan vijftien minuten. Maar in de zevende etappe stond er geen maat op de winnaar van 2013 en 2015.

Sergio Henao reed naar de vierde plek en nam de gele leiderstrui over van Julian Alaphilippe. De Fransman verloor al snel de aansluiting op de 15 kilometer lange beklimming van de Col de la Couillole. Henao verdedigt in het klassement een voorsprong van zo’n dertig seconden op Dan Martin en Alberto Contador.

,,Het was echt een pittige slotklim. Deze overwinning smaakt zoet na alle ellende eerder deze week’’, zei Porte, die zijn vijfde ritzege boekte in Parijs-Nice. ,,Ik wilde laten zien dat ik karakter heb. Mijn ploeggenoten deden geweldig werk. Ik hou van Parijs-Nice. Het is belangrijk voor me hier te winnen.’’

Porte: ,,Dit geeft vertrouwen. Ik heb een nieuwe coach en ik denk dat we goed op weg zijn voor juli (als de Tour de France wordt verreden, red.). Ik klim met de beste renners van de wereld omhoog. We bekijken het nu wedstrijd voor wedstrijd, maar natuurlijk kijk ik ook al vooruit naar juli.’’

Uitslag Parijs-Nice 2017 etappe 7