De derde etappe van Tirreno-Adriatico heeft ritwinst opgeleverd voor Peter Sagan. De wereldkampioen duwde in Montalto di Castro zijn wiel als eerste over de streep in de massasprint. Elia Viviani werd tweede en Jurgen Roelandts derde. In het klassement nam Rohan Dennis de leiding over van zijn BMC-ploeggenoot Greg van Avermaet.

Deze overwinning is een flinke opsteker voor Sagan, die vorige week moest opgeven in de Strade Bianche. ,,Ik ben blij dat ik heb gewonnen. Vorig jaar lukte dat niet. Vervolgens won ik wél de Ronde van Vlaanderen. Het gevoel is belangrijk. Het draait niet alleen maar om ritzeges of tweede en derde plaatsen’’, aldus de kopman van Bora-Hansgrohe die zijn zesde ritzege boekte in de Tirreno.

Voor de derde dag op rij wisselde de rode leiderstrui van eigenaar. ,,Deze koers is een opstapje naar de Giro d’Italia. Ik wil wennen aan de wegen waarmee we te maken krijgen in mei’’, zei Rohan Dennis. Hij is de eerste Australiër die het klassement van Tirreno-Adriatico aanvoert sinds Matthew Goss in 2012. ,,Tejay van Garderen is onze leider. Ik ben de schaduwkopman.’’

Uitslag Tirreno-Adriatico 2017 etappe 3