Andre Greipel heeft ook zijn ritzege te pakken in Parijs-Nice. De Duitser eindigde al twee keer in de top tien, maar winnen deed hij nog niet – tot vandaag. In de massasprint van de vijfde etappe was hij de sterkste. Dylan Groenewegen kon na zijn valpartij van dinsdag weer meesprinten. De Nederlander werd derde.

,,Etappewinst was het grote doel’’, zei Greipel na de 199,5 kilometer lange rit. ,,Uiteraard was ik dinsdag heel ontevreden dat ik pas zevende werd. Ik was toen echt kwaad op mezelf. Vandaag moest het beter. De aankomststrook was licht oplopend en lag me perfect. Ik ben heel gelukkig met deze zege.’’

Groenewegen was tevreden met zijn derde plek, nadat hij dinsdag tegen de vlakte ging in de finale van de derde etappe. ,,Dinsdag verknalden wij het zelf, vandaag hebben we dat aardig rechtgezet. Na het klimmetje reed mijn ploeg me naar voren. In de finale wachtten we lang en bleven we goed bij elkaar.’’

Parijs-Nice is voor de kampioen van Nederland één van de voorbereidingskoersen voor de Tour de France. Zijn sprinttrein zette opnieuw een stap. ,,In dit veld derde worden en de sprinttrein op de rails houden is goed. Nog een klein beetje verbeteren en dan kunnen we richting de Tour gaan werken.’’

Julian Alaphilippe bleef aan de leiding van het algemeen klassement. Hij verdedigt een voorsprong van 33 seconden op zijn landgenoot Tony Gallopin in de aanloop naar de drie zware bergritten dit weekeinde.

Uitslag Parijs-Nice 2017 etappe 5