Julian Alaphilippe (24) heeft de eerste afspraak voor het klassement van Parijs-Nice naar zijn hand gezet. De Fransman was de snelste in de vierde etappe, een klimtijdrit van 14,5 kilometer. Hij nam tevens de leiding in de koers over van zijn landgenoot Arnaud Démare.

De talentvolle renner van Quick Step Floors die vorig jaar de Ronde van Californië op zijn naam schreef, versloeg Alberto Contador en Tony Gallopin. In het algemeen klassement heeft hij een voorsprong van 33 seconden op Gallopin en 47 tellen op Gorka Izaguirre. Contador volgt al op 1’31’’.

Gele trui

,,Ik ben zo gelukkig, dit is een prachtige zege’’, zei ritwinnaar Alaphilippe, die zijn eerste gele trui veroverde. ,,De gele trui betekent zóveel in de wielersport en ik ben trots dat ik deze mag dragen. Ik probeer de leiding te houden tot aan Nice, komende zondag.’’

Sam Oomen was op de twaalfde plek de beste Nederlander in de uitslag. Steven Kruijswijk is op de twintigste plaats de best geplaatste landgenoot.

Uitslag Parijs-Nice 2017 etappe 4