Alberto Contador staat na de eerste twee etappes van Parijs-Nice negentiende in het algemeen klassement. De Spanjaard verloor ruim een minuut in de eerste rit, waarin de wind een hoofdrol speelde. Gisteren hield hij echter stand. ,,Parijs-Nice: dat is 200 kilometer, regen, 5° en wind.’’

Harde wind en regen hebben de renners al flink op de proef gesteld in de eerste twee dagen van de Koers naar de zon. Door de weersomstandigheden kwamen favorieten als Contador en Richie Porte al vroeg in de problemen. Waar de Spanjaard de schade beperkt hield tot ruim een minuut, verloor de Australiër van BMC al ruim vijftien minuten.

Na de eerste etappe schreef Contador op Twitter: ,,Dat was een pittige werkdag.’’ En gisteren omschreef hij Parijs-Nice als een optelsom van 200 kilometer, regen, 5° en wind. ,,Bedankt team, jullie hebben fantastisch werk verricht’’, aldus de Spanjaard nadat de harde wind het peloton opnieuw uit elkaar had geslagen in waaiers.

Tour

Contador maakte deze winter de overstap naar Trek-Segafredo. Zijn grote doel dit seizoen is de Tour de France, die hij al twee keer won.