De derde etappe van Parijs-Nice is gewonnen door Sam Bennett (26). De Ier van Bora-Hansgrohe vloerde in een koninklijke sprint Alexander Kristoff, John Degenkolb en Marcel Kittel. Voor Bennett is het zijn eerste zege op World Tour-niveau.

,,Ik had vooraf veel vertrouwen in mezelf en voelde me goed. Ik moest alleen nog wachten op het juiste moment’’, zei Bennett, die de afgelopen twee jaar onder meer de sterkste was in de Franse klassieker Parijs-Bourges.

,,Ik was de hele dag gefocust op deze sprint. Ik ben dan ook erg gelukkig dat ik heb gewonnen in Chalon-sur-Saône vandaag. Deze editie van Parijs-Nice is erg zwaar en dat maakt deze overwinning extra mooi’’, aldus Bennett.

Dylan Groenewegen hoopte in Parijs-Nice voor etappezeges te kunnen gaan. Zijn vierde plek in de rit gisteren gaf goede hoop. Een valpartij gooide echter roet in het eten. ,,Vooraf nemen we met beelden en foto’s de finale door, dus een heel dure fout als hele sprinttrein met een valpartij als gevolg’’, twitterde hij na afloop.

Tijdrit

Arnaud Démare moest vandaag genoegen nemen met de zesde plek, maar hij blijft in het bezit van de gele leiderstrui. Morgen is de eerste afspraak voor het klassement als er een tijdrit van 14,5 kilometer op de planning staat.