Sonny Colbrelli (26) heeft in de tweede etappe van Parijs-Nice zijn ploeg Bahrein-Merida de eerste World Tour-zege bezorgd. De Italiaan was de snelste in de massasprint. Daarin eindigde Dylan Groenewegen knap als vierde. Net als gisteren zorgden de erbarmelijke weersomstandigheden voor een loodzwaar koersverloop.

Colbrelli hield in de sprint van de 195 kilometer lange etappe John Degenkolb en Arnaud Démare achter zich. ,,Dit is de grootste overwinning in mijn carrière, ongelooflijk’’, zei Colbrelli. ,,Natuurlijk speelt Milaan-San Remo mee in mijn achterhoofd. Iedereen weet dat Parijs-Nice de perfecte voorbereiding is. Maar ik ben nog niet klaar deze week.’’

Porte

De weersomstandigheden brachten Richie Porte, tweevoudig winnaar van de Koers naar de zon, opnieuw in de problemen. Gisteren bleef de schade beperkt tot 47 seconden, maar vandaag kreeg de Australiër ruim veertien minuten aan de broek. Sprinter Nacer Bouhanni was één van de renners die vandaag de koers verliet.

Arnaud Démare blijft aan de leiding van het algemeen klassement.