Parijs-Nice lijkt dit jaar de ideale voorbereiding op Milaan-San Remo. De ‘Koers naar de zon’ heeft zondag vier oud-winnaars van de Italiaanse klassieker aan de start, die er hun spierballen willen laten zien. Onder hen is ook de winnaar van 2015, John Degenkolb. De Duitser maakte deze winter de overstap van Giant-Alpecin naar Trek-Segafredo.

Degenkolb won dit jaar al een etappe in de Ronde van Dubai. In de vlakke ritten van Parijs-Nice moet hij afrekenen met onder anderen zijn landgenoten Marcel Kittel en Andre Greipel. Ook Arnaud Démare, Alexander Kristoff en Simon Gerrans zijn van de partij. Net als Degenkolb oud-winnaars van Milaan-San Remo.

,,Voor mij is Parijs-Nice een belangrijke koers in mijn voorbereiding op de komende klassiekers als Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ik ben blij dat er zoveel sprinters zijn. Het wordt tijd dat iedereen zijn kaarten op tafel legt’’, zegt Degenkolb, die zijn tweede ritzege in de Franse rittenkoers najaagt.

,,De trainingsfase is nu definitief voorbij’’, aldus Degenkolb. ,,Wat nu telt is de nauwkeurigheid in de snelheid en het tempo van de wedstrijden, het laatste overleg met de ploeg en de juiste afstelling van mijn fiets. En ik hoop op gunstige weersomstandigheden.’’

Groenewegen

Gisteren werd bekend dat Dylan Groenewegen zijn debuut maakt in Parijs-Nice. De 23-jarige Nederlander aast op zijn eerste overwinning dit seizoen. Hij eindigde in Dubai en de Algarve al vijf keer in de top tien, maar winnen deed hij nog niet.

De koers begint met een aantal sprintetappes. De eerste afspraak voor het klassement is op de vierde dag als er een tijdrit van 14,5 kilometer op de planning staat. Verder bestaat het routeschema uit drie bergritten. Op de één na laatste dag wordt gefinisht op de Col de la Couillole.

Geraint Thomas was vorig jaar de beste. De Brit hield na een bloedstollend spannende slotrit Alberto Contador vier seconden achter zich. Richie Porte bezette met een achterstand van twaalf seconden de laatste plaats op het podium.