Groenewegen aast op zeges in Parijs-Nice Groenewegen aast op zeges in Parijs-Nice

Dylan Groenewegen (23) aast in Parijs-Nice op zijn eerste overwinning dit seizoen. De rappe Nederlander maakt zondag zijn debuut in de ‘Koers naar de zon’. Groenewegen eindigde dit seizoen in Dubai en de Algarve al vijf keer in de top tien, maar winnen deed hij nog niet.

Groenewegen hoopt met zijn vertrouwde sprinttrein van LottoNL-Jumbo voor etappezeges te kunnen gaan. Daarnaast rijdt ook Steven Kruijswijk de Franse World Tour-koers. Na de Ronde van Abu Dhabi waarin hij 21ste eindigde, hoopt de 29-jarige renner in Parijs-Nice zijn vorm verder aan te scherpen met het oog op de Giro d’Italia.

LottoNL-Jumbo is de enige Nederlandse ploeg in Parijs-Nice. De koers begint met een aantal sprintetappes. De eerste afspraak voor het klassement is op de vierde dag als er een tijdrit van 14,5 kilometer op de planning staat. Verder bestaat het routeschema uit drie bergritten. Op de één na laatste dag wordt gefinisht op de Col de la Couillole.

Vorig jaar

Geraint Thomas was vorig jaar de beste in de rittenkoers. De Brit hield na een bloedstollend spannende slotrit Alberto Contador vier seconden achter zich. Richie Porte bezette met een achterstand van twaalf seconden de laatste plaats op het podium.