Lars Boom start zondag niet in Parijs-Nice. De Nederlander van LottoNL-Jumbo krijgt extra rust na zijn val in de Omloop Het Nieuwsblad. Boom keert woensdag in de Tirreno-Adriatico terug in de koers. Ook onder anderen Robert Gesink en winnaar van de Ronde van de Algarve Primoz Roglic staan namens de Nederlandse ploeg aan het vertrek.

Boom was zaterdag één van de renners die tegen de vlakte gingen op de Donderij. ,,Ik lag onderop. Ik zat positie twintig, toen ze vielen op de tweede rij. Ik heb wat schaafplekken en wat kneuzingen’’, zei hij na de wedstrijd. Hij stapte wel weer op de fiets, maar gaf er korte tijd later alsnog de brui aan. Ook in Kuurne-Brussel-Kuurne gaf hij op.

De klassiekerrenner mikt dit seizoen op de voorjaarskoersen. Hij krijgt de volledige steun van de ploeg om te scoren in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. ,,Dat worden de belangrijkste doelen van dit jaar’’, aldus Boom tijdens de ploegpresentatie eind december.

Primoz Roglic won vorige maand de Ronde van de Algarve. De Sloveen hoopt zijn vorm te verzilveren in de Tirreno-Adriatico. Ook Robert Gesink start woensdag in de Italiaanse World Tour-koers. De Nederlander werd in 2011 tweede achter Cadel Evans en was dit seizoen al achtste in de Tour Down Under.

Ploegentijdrit

De Tirreno-Adriatico start woensdag met een ploegentijdrit van 22 kilometer. De eerste rit is niet de enige krachtmeting tegen de klok, want in de laatste rit rijden de renners een individuele tijdrit van 10 kilometer. De koninginnenrit is voorzien in de vijfde rit, met een finish op de Terminillo.