HET IS KOERS! Zaterdag 26 februari gaat met de Omloop Het Nieuwsblad het wielerseizoen écht beginnen. Wielerfans hebben reikhalzend uitgekeken naar deze dag. Cycling Story zet voor u de topfavorieten, kanshebbers en outsiders even op een rijtje.

Topfavorieten
Op basis van het voorseizoen is er niet echt een superfavoriet aan te wijzen. Tweevoudig wereldkampioen Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) moet je voor elke koers opschrijven, maar we zagen hem alleen in de Tour Down Under aan het werk. De Slowaakse geweldenaar werd wel tweede in drie etappes. Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) staat als klassiekerspecialist op gelijke hoogte met Sagan, maar de winnaar van vorig jaar kende geen ideale voorbereiding door een kuitbeenbreuk. Tiesj Benoot (Lotto Soudal) kon het duo in de vorige editie volgen tot de meet en wij verwachten dit seizoen opnieuw veel van de nog altijd pas 22-jarige Belg.

Kanshebbers
Het lijstje kanshebbers is groot. Een aanzienlijk deel is afkomstig uit het kamp van Quick-Step Floors. Tom Boonen, Philippe Gilbert, Zdenek Stybar en Niki Terpstra vormen een imponerend blok klasbakken. Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac) en Ian Stannard (Team Sky) zijn twee ex-winnaars om in de gaten te houden.

De Belg Jasper Stuyven wil dan weer vast aanhaken bij de (sub)top na zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne. Zijn landgenoten Jens Debusschere en Jürgen Roelandts (beide Lotto Soudal) zijn beide ook gevaarlijke klanten in dit soort koersen. In een sprint van een kleine groep is het opletten voor Alexander Kristoff (Katusha) en Arnaud Démare (FDJ), heren die al respectievelijk vier en twee zeges op de teller hebben staan.

Outsiders
Als we het over outsiders hebben zijn onze ogen gericht op AG2R-La Mondiale. Nieuwkomers Stijn Vandenbergh en Oliver Naesen, een seizoensrevelatie in 2016, kunnen als duo veel gevaar stichten. Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) zette vorig jaar een grote stap voorwaarts met twee ritzeges in de Vuelta en dat brengt de nodige verwachtingen met zich mee. Matteo Trentin (Quick-Step Floors) wordt dan weer elk jaar sterker in het Vlaamse werk.

De 10 belangrijkste favorieten volgens de bookmakers:

Omloop Het Nieuwsblad 2017 – De favorieten volgens Cycling Story:
***** Sagan
**** Van Avermaet, Benoot
*** Boonen, Roelandts, Stannard
** Stybar, Terpstra, Rowe, Vanmarcke
* Stuyven, Naesen, Démare, Debusschere, Kristoff

Joker: Matteo Trentin
In de gaten houden: Laurens De Vreese, Jens Keukeleire, Magnus Cort Nielsen, Tony Martin en Gianni Moscon