Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft zich als nieuwe co-sponsor voor vier jaar verbonden aan World Tour-formatie UAE Abu Dhabi. Dat is vlak voor de Ronde van Abu Dhabi bekendgemaakt door de ploeg, die voortaan UAE Team Emirates heet. De naam en het logo van de geldschieter zijn inmiddels verwerkt in de teamkleuren.

,,Voor het eerst ondersteunen we een internationaal wielerteam. Er is geen betere plek om te beginnen dan thuis in de Verenigde Arabische Emiraten’’, zei sjeik Majid al Mualla van Emirates, dat al enkele voetbalclubs sponsort als Real Madrid, Arsenal en Paris Saint-Germain. ,,We willen UAE Team Emirates helpen naar het hoogste niveau in het wielrennen.’’

De eerste wedstrijd van UAE Team Emirates onder de nieuwe vlag is de Ronde van Abu Dhabi die morgen start. Voor de ploeg staan onder anderen Diego Ulissi, Ben Swift en ex-wereldkampioen Rui Costa aan de start.

Passie

Teammanager Guiseppe Saronni kijkt uit naar de samenwerking met Emirates. ,,Mijn passie is het samenstellen van een echte familie van renners die werken als een team en samen een gemeenschappelijk doel nastreven. We hebben een fantastische traditie opgebouwd met de ploeg. Ik geloof dat we met UAE Team Emirates die traditie kunnen voortzetten.’’

Yousif Mirza (28), de enige renner in de ploeg die afkomstig is uit de Verenigde Arabische Emiraten, zag meteen de invloed van professioneel wielrennen in zijn thuisland. ,,De rondes in Dubai en Abu Dhabi hebben deze sport een profiel gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe team de sport naar een nieuw niveau kan brengen in de Emiraten.’’

Tot vorig jaar was Lampre hoofdsponsor van de ploeg.