Roompot Nederlandse Loterij neemt opnieuw een wildcard in ontvangst, ditmaal voor de 103de editie van Luik-Bastenaken-Luik op 23 april. Dat maakte organisator A.S.O. vandaag bekend. Eerder deze week kreeg Team Roompot al een startbewijs voor Parijs-Roubaix.

Team Roompot is de tweede Nederlandse ploeg op de startlijst naast LottoNL-Jumbo. Die ploeg was als World Tour-formatie al verzekerd van een ticket. ,,Mooi! Wij gaan ons opmaken voor La Doyenne’’, plaatste de ploeg vanmiddag op Twitter.

,,Vorig jaar was gedenkwaardig… Op 23 april gaan wij op voor nieuwe herinneringen.’’ De beste Roompot-renner was Huub Duijn op plaats 32 en ook Maurits Lammertink (49ste) eindigde in de top 50. Het is niet bekend welke renners de ploeg dit jaar gaat opstellen in de Belgische koers.

Alle achttien World Tour-ploegen staan aan het vertrek. Behalve Roompot krijgen ook de Belgische ploegen Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert en WB Veranclassic Aqua Project, de Franse teams Cofidis en Direct Energie en het Ierse Aqua Blue Sport een startbewijs voor Luik-Bastenaken-Luik.

Poels

Wout Poels was vorig jaar de beste in Luik-Bastenaken-Luik. In een gure wedstrijd, met regen en sneeuw, klopte hij Rui Costa, Michael Albasini en Samuel Sanchez in de sprint.