Zwift Volcano Expansion – De vulkaan staat op springen! Zwift Volcano Expansion – De vulkaan staat op springen!

Vandaag heeft Zwift, het populaire indoortrainerprogramma (of is het nu toch een spel?), een nieuwe uitbreiding gepubliceerd. De vulkaan is te vinden in de eilandengroep Watopia, waar eerder al oceaantunnels en heuze Alpen werden toegevoegd. Dit nieuwe eiland is echter niet zo maar een eiland: het is een vulkaan, compleet met lava en aswolken.

De vulkaan is goed te zien in het landschap (© cyclingstory.nl)

De vulkaan is goed te zien in het landschap (© cyclingstory.nl)

De vulkaan is bereikbaar vanaf een nieuwe splitsing nabij de start/finish op Watopia, alsook vanaf het “Italiaanse dorp” in de buurt van de sprint. Nieuwe wegen leiden naar het vulkanische eiland. Vanaf het Italiaanse dorp is dit een landtong/dijk, terwijl het vanaf de start/finish een glazen tunnel op pilaren is. Vervolgens is het mogelijk om langs de vulkaan te rijden, of door de vulkaan heen.

De vulkaan vanaf het Italiaanse dorp (© cyclingstory.nl)

De vulkaan vanaf het Italiaanse dorp (© cyclingstory.nl)

De nieuwe brugtunnel vanaf start/finish (© cyclingstory.nl)

De nieuwe brugtunnel vanaf start/finish (© cyclingstory.nl)

Binnen in de vulkaan is een meer gevuld met bubbelend lava. Aan de details is gedacht, bijvoorbeeld met stijgende hete lucht van het lava waardoor de lucht het zicht onduidelijk maakt (denk hete lucht dat zomers van het asfalt stijgt).

Binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Nieuwe routes
Met de nieuwe wegen zijn er ook drie nieuwe standaardroutes beschikbaar in Zwift:
Volcano Flat: een ongeveer 12,5 kilometer vlakke ronde, vergelijkbaar met het meeste van de huidige Flat Route, maar zonder ‘The Esses’ (de sprint en de laatste bochten richting finish). In plaats daarvan gaat de route vanaf het Italiaanse dorp nu via de vulkaan en zo terug naar de start.
Volcano Circuit: 4,2 kilometer rond en door de vulkaan. Vanaf de start draai je meteen om, rechtsaf de nieuwe tunnel in en vervolgens linksaf het vulkaancircuit op met de klok mee om ‘oneindig’ op het circuit te blijven.
Volcano Circuit CCW: hetzelfde als Volcano Circuit, maar met het vulkaancircuit tegen de klok in.

Buiten de vulkaan en de nieuwe tunnel (© cyclingstory.nl)

Buiten de vulkaan en de nieuwe tunnel (© cyclingstory.nl)

Lavastromen buiten de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Lavastromen buiten de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Vulkaan-criteriums?
Binnenin de vulkaan is een rondeteller te vinden. Kijkend naar de vulkaanroutes, de nieuwe achievements (zie hieronder) en de teller is het logisch dat nieuwe evenementen dit gaat gebruiken voor bijvoorbeeld criteriums. De rondeteller telt de rondes die je in en rond de vulkaan fietst. In een evenement zal de rondeteller echter aftellen om zo het aantal rondes tot de finish te laten zien.

De rondeteller binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

De rondeteller binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Binnenin de vulkaan (© cyclingstory.nl)

Nieuwe shirts en achievements
Met het openen van de vulkaan en de rondes in en rond de vulkaan zijn er ook nieuwe shirts en achievements te verdienen. De snelste persoon op het vulkaancircuit (per richting) krijgt een vulkaanshirt. Daarnaast zijn er drie nieuwe achievements te verdienen, respectievelijk voor 5, 10 en 25 rondes op het vulkaancircuit.

Het nieuwe vulkaanshirt (© cyclingstory.nl)

Het nieuwe vulkaanshirt (© cyclingstory.nl)

De vulkaan op?
Natuurlijk zou Zwift Zwift niet zijn als er geen ruimte is voor speculatie voor verdere uitbreidingen. Ditmaal is dat of/wanneer de weg de vulkaan op open gaat. Er zijn al, voor Zwift traditionele, betonnen wegversperringen neergezet op de vulkaan en er is al iets van een weg te zien die omhoog cirkelt rond de vulkaan. Of dit ook daadwerkelijk een weg zal worden die beschikbaar wordt om op te fietsen zal nog moeten blijken.

De wegafzetting voor de weg naar de top van de vulkaan (© cyclingstory.nl)

De wegafzetting voor de weg naar de top van de vulkaan (© cyclingstory.nl)

De wegafzetting voor de weg naar de top van de vulkaan (© cyclingstory.nl)

De wegafzetting voor de weg naar de top van de vulkaan (© cyclingstory.nl)

De weg die naar de top van de vulkaan cirkelt (© cyclingstory.nl)

De weg die naar de top van de vulkaan cirkelt (© cyclingstory.nl)


 

Wat zou jij graag in de volgende uitbreiding van Zwift willen zien?