LottoNL-Jumbo presenteert ploeg voor 2017

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 21 december 2016 0:23 Redactie

Team LottoNL-Jumbo presenteert vandaag in Rijswijk de wielrenners voor het seizoen 2017. In het kantoor van de Nederlandse Loterij ontvouwen wielrenners, het management en de sponsors hun plannen en doelstellingen voor het komende wielerjaar.

De ploeg nam afscheid van zeven renners. Wilco Kelderman en Mike Teunissen stappen over naar Team Sunweb, het huidige Team Giant-Alpecin. Daar worden zij ploeggenoten van onder anderen Tom Dumoulin. Tom Van Asbroeck en klassiekerspecialist Sep Vanmarcke vertrekken naar Cannondale-Drapac en ook Moreno Hofland (Lotto Soudal) en Dennis van Winden (Israel Cycling Academy) zoeken hun heil elders. Maarten Tjallingii hing eind juni al zijn fiets aan de wilgen.

Daartegenover staat de terugkeer van Lars Boom (Astana Pro Team) en Stef Clement (IAM Cycling). Beide renners reden tot en met 2014 bij de ploeg – die toen nog Belkin heette. Ook voor Daan Olivier is zijn overgang naar Team LottoNL-Jumbo in zekere zin een rentree: de 24-jarige renner reed in 2012 als stagiair al eens in de hoofdmacht van de toenmalige Rabobank-ploeg.

De andere nieuwe namen in de ploeg zijn Jurgen Van den Broeck (Team Katusha), Juan José Lobato (Movistar Team), Antwan Tolhoek (Roompot-Oranje Peloton), Floris De Tier en Gijs Van Hoecke (beide Topsport Vlaanderen-Baloise) en Amund Grondahl Jansen (Team Joker-Byggtorget).

Negen nationaliteiten
Sterkhouders als Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Paul Martens bleven Team LottoNL-Jumbo trouw en ook Bram Tankink plakt nog een seizoen aan zijn carrière vast: zijn tiende seizoen bij de Nederlandse WorldTour-formatie. In totaal telt de ploeg in 2017 negen nationaliteiten. Nederland is met 16 renners het best vertegenwoordigd bij de geel-zwarte brigade.