Zwift op iOS vanaf nu beschikbaar voor iPhone en iPad Zwift op iOS vanaf nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Eindelijk is het zo ver! Vanaf vandaag is Zwift beschikbaar op iOS. De langverwachte uitbreiding van het trainingsplatform (of is het toch een spel?) naar de iPhone en iPad maakt Zwift nog makkelijker in gebruik en bovendien toegankelijk voor een nog grotere groep wielrenners, triathleten en andere fietsers.

Tot nu was Zwift alleen beschikbaar op de pc en Mac, en alleen voor computers die sterk genoeg waren. Met de komst van Zwift naar iOS verandert dit dus. Zwift opent hiermee de deuren voor een gigantische groep potentiële gebruikers.

 

Zwift op iOS

Zwift op iOS

,,We willen Zwift toegankelijker maken, makkelijker te installeren en het gebruikersgemak verhogen. Zwiften op de iPad en iPhone realiseert dit allemaal zonder dat het ten koste gaat van de ervaringen van onze gebruikers’’, lichtte CEO en oprichter Eric Min toe. ,,Twaalf maanden geleden werd Zwift nog geassocieerd met snelle computers, dure ANT+ dongles en permanente opstellingen in huis met grote tv-schermen.’’

,,Binnenkort is ditzelfde product beschikbaar via een simpele vingerklik in de App Store, geheel draagbaar en makkelijk te verbinden via Bluetooth. Dit is fantastisch nieuws voor wielrenners over de hele wereld die leven in appartementen en gedeelde woningen, waar ruimte schaars is’’, aldus Min.

Wat heb ik nodig om Zwift op iOS te gebruiken?
Alles wat je nodig hebt om Zwift op iOS te gebruiken is een (recent) iOS-apparaat (zie de lijst met compatibele iOS-apparaten onderaan dit artikel), een fiets en een fietstrainer (liefst een zogenaamde Smart-trainer zoals bijvoorbeeld de Tacx Vortex Smart die snelheid en power uitzendt via bluetooth, maar dit is niet noodzakelijk).

Zwift op iOS werkt direct met een Smart-trainer.

Zwift op iOS werkt direct met een Smart-trainer.

Als de fietstrainer geen bluetooth heeft dan zal je Zwift op een andere manier met informatie moeten voeden, bijvoorbeeld via een snelheidssensor (eventueel inclusief cadanssensor), power meter, etc. Als de trainer of de sensoren geen bluetooth hebben, maar wel ANT+, kunnen deze met het iOS-apparaat verbonden worden met behulp van een ANT+ adapter voor de iPhone/iPad. Een andere optie is om het signaal van ANT+ naar bluetooth om te zetten, bijvoorbeeld via de viiiiva Heart Rate Monitor van 4iiii.

Komt Zwift ook naar Android, Apple TV, …?
Uit navraag bij Zwift blijkt dat er ook plannen zijn om Zwift op telefoons en tablets met Android en op de Apple TV beschikbaar te maken, maar dat deze pas later zullen verschijnen.

Welke iPhone/iPad/iPod kan ik gebruiken met Zwift op iOS?
De volgende iOS-apparaten zijn compatibel met Zwift op iOS, als deze iOS 9.0 of later gebruiken:
iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air Wi-Fi + Cellular, iPad mini 2, iPad mini 2 Wi-Fi + Cellular, iPad Air 2, iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 3, iPad mini 3 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 4, iPad mini 4 Wi-Fi + Cellular, 12.9-inch iPad Pro, 12.9-inch iPad Pro Wi-Fi + Cellular, 9.7-inch iPad Pro, 9.7-inch iPad Pro Wi-Fi + Cellular en iPod touch (6th generation).

Hoe kan ik Zwift op iOS downloaden?
Zwift op iOS is vanaf nu beschikbaar op de App-store: download Zwift voor iOS.