Nederlandse olympisch wielertalenten gaan op Zwift trainen Nederlandse olympisch wielertalenten gaan op Zwift trainen

Een primeur voor het Nederlands olympisch wielertalententeam! Vanaf deze maand gaan de Nederlandse renners tussen 18 en 23 jaar officieel trainen op Zwift. De talentencoach van de KNWU, Peter Zijerveld, ziet genoeg voordelen in Zwift om zijn renners wekelijks intervaltrainingen, hersteltrainingen en zelfs wedstrijden op Zwift te laten rijden. En natuurlijk zal het Nederlands olympisch team op Zwift te herkennen zijn aan de officiële Nederlandse wielertenues.

Peter Zijerveld, zelf oud-wielerprof en voormalig triathleet, leerde Zwift kennen via zijn zoon Martijn. Martijn was na de introductie van Zwift in 2014 al snel overtuigd van de mogelijkheden van het spel, maar zijn vader had wat meer tijd nodig om overtuigd te raken. “Ik herinner me trainen op rollers,” zegt coach Zijerveld, “erg saai”. Maar toen Martijn zijn vader om gestructureerde trainingsschema’s vroeg om in Zwift te gebruiken, werd ook vader Zijerveld’s interesse gewekt.

 

De Nederlandse olympische wielertalenten gaan trainen op Zwift (foto: © Zwift.com)

De Nederlandse olympische wielertalenten gaan trainen op Zwift (foto: © Zwift.com)

Vanaf deze maand zullen de Nederlandse wielertalenten met Zwift gaan trainen. Daarmee is het Nederlandse team het eerste nationale wielerteam dat officieel Zwift gaat gebruiken. Twee keer per week zullen de renners op Zwift trainen en racen, op één van de beschikbare parcours in Zwift. Op woensdagavond zullen ze waarschijnlijk ook in nieuwe Zwift criteriums gaan deelnemen. Mocht je binnenkort dus een groepje renners in zwart en oranje wielertenues op Zwift voorbij zien zoeven, geef ze een RideOn!

Bron