Zwift voortaan ook als iOS-app voor iPhone en iPad Zwift voortaan ook als iOS-app voor iPhone en iPad

Voor het online trainingsplatform Zwift komt binnenkort een iOS-app voor op de iPad en iPhone. Dat hebben de ontwikkelaars van het programma vandaag bekendgemaakt. Hiermee wordt de app toegankelijk voor de miljoenen fietsers die nog niet konden meerijden, omdat ze niet de benodigde MacBook of pc hadden.

,,We willen Zwift toegankelijker maken, makkelijker te installeren en het gebruikersgemak verhogen. Zwiften op de iPad en iPhone realiseert dit allemaal zonder dat het ten koste gaat van de ervaringen van onze gebruikers’’, lichtte CEO en oprichter Eric Min toe. ,,Twaalf maanden geleden werd Zwift nog geassocieerd met snelle computers, dure ANT+ dongles en permanente opstellingen in huis met grote tv-schermen.’’

,,Binnenkort is ditzelfde product beschikbaar via een simpele vingerklik in de App Store, geheel draagbaar en makkelijk te verbinden via Bluetooth. Dit is fantastisch nieuws voor wielrenners over de hele wereld die leven in appartementen en gedeelde woningen, waar ruimte schaars is’’, aldus Min.

Het iOS Beta-programma start in september met uitnodigingen die worden verstuurd aan de community.

Android en Apple TV?
Uit navraag bij Zwift blijkt dat er ook plannen zijn om Zwift op telefoons en tablets met Android en op de Apple TV beschikbaar te maken, maar dat deze apps niet tegelijkertijd met die voor iOS zullen verschijnen. Naast technische uitdagingen geeft Greg Fischer, media contact bij Zwift, aan dat het ontwikkelaarsteam van Zwift ,,eerst de app op iOS wil testen voordat er naar meerdere apparaten en platformen uitgebreid wordt.’’

,,Voordat we ons willen toewijden aan nieuwe platformen, gaan we eerst kijken hoe goed Zwift op iOS werkt in de beta-fase. Maar, als alles goed gaat, zal Zwift snel verder uitbreiden om ervoor te zorgen dat Zwift voor zo veel mogelijk mensen en op zo veel apparaten als mogelijk beschikbaar is,’’ aldus Fischer.

Over Zwift
Zwift is relatief nieuwe fietstrainersoftware met een online fietswereld. Ondanks dat het programma pas sinds oktober 2014 online is, heeft het in een korte periode een groot aantal fans over de hele wereld weten te vergaren. En deze fans zijn niet de minste! Ook onder anderen Laurens ten Dam, Jens Voigt en Simon Yates fietsen met de app.