Met de Olympische Spelen achter de rug is het tijd voor de laatste grote ronde van het jaar: de Vuelta a España. De winnaar van vorig jaar, Fabio Aru, is er dit jaar niet bij. Valverde, Froome, Contador, wie gaat er met de rode trui aan de haal? Hierbij het overzicht met tv-uitzendingen en livestreams. Kijk hier van 20 augustus tot en met 11 september dagelijks LIVE Vuelta a España 2016.

Meer informatie over de Vuelta a España 2016, waaronder onze favorieten, vindt u hier.

Winnaars Vuelta a España de voorbije jaren
2015: Fabio Aru
2014: Alberto Contador
2013: Chris Horner
2012: Alberto Contador
2011: Juan Jose Cobo
2010: Vincenzo Nibali
2009: Alejandro Valverde
2008: Alberto Contador

Tv-uitzendingen Sporza
Iedere middag rechtstreeks verslag vanaf 15:00 uur. Zie hier voor actuele uitzendtijden. Commentaar: Michel Wuyts en José De Cauwer.

Tv-uitzendingen NOS
De NOS zendt alleen in de weekenden de etappes rechtstreeks uit op NPO 1, doordeweeks is de Vuelta in samenvatting te zien in het Sportjournaal. Daarnaast is de ronde dagelijks live online met commentaar te volgen bij de NOS vanaf 16.00 uur. Zie hier voor actuele uitzendtijden.

Tv-uitzendingen Eurosport
Dagelijks rechtstreeks verslag vanaf 15:00 uur op Eurosport 1, zie hier voor actuele uitzendtijden. Daarnaast is er na de etappe ‘Vuelta Extra’ te zien.

Livestreams
U kunt dagelijks online de rit volgen via de livestreams hier (Nederlandstalig) of hier (Nederlandstalig), hier (Nederlandstalig), hier (Sporza, alleen in België) en hier (NOS, alleen in Nederland).

Kijk hier dagelijks LIVE Vuelta a España 2016
Eurosport 1
Klik op de kruisjes in de witte vakjes om de advertenties te sluiten.