Tour de France 2016 – Favorieten etappe 18 (klimtijdrit) Tour de France 2016 – Favorieten etappe 18 (klimtijdrit)

Gaat Tom Dumoulin woensdag 20 juli in de voetsporen van Erik Dekker treden? Dekker won in 2000 liefst drie ritten in de Tour en Dumoulin kan deze prachtige prestatie in de klimtijdrit evenaren. Het is geen gemakkelijke opgave, maar wielerminnend Nederland mag zeker hoop hebben.

De volledige startlijst met starttijden van de klimtijdrit van vandaag vindt u hier.

Het parcours:
De Tour nadert zijn ontknoping. Geletruidrager Chris Froome (Team Sky) lijkt inmiddels heel hard op weg naar zijn derde Tourzege. Het komende drieluik brengt echter de definitieve beslissing. Te beginnen met een klimtijdrit, een niet al te vaak voorkomend onderdeel in de Ronde van Frankrijk. Het traject van 17 kilometer leent zich volgens Tourbaas Christian Prudhomme voor zowel de beste klimmers onder de ‘rouleurs’ als de beste ‘rouleurs’ onder de klimmers. Dat wordt een interessante clash tussen verschillende types, waarbij de allerbeste klimmer niet noodzakelijk de snelste tijd klokt. De klimtijdrit bestaat immers uit twee gedeelten. De Côte de Domancy is kort en steil (2,5km à 9,5%), terwijl de Côte des Chazeaux de omgekeerde kenmerken heeft. Hup Tom Dumoulin!

Tour de France 2016 - klimtijdrit etappe 18

Tour de France 2016 – De favorieten voor etappe 18 volgens Cycling Story:
***** Froome
**** Dumoulin, Porte
*** Valverde, Yates, Bardet
** Mollema, Aru, Quintana, Nibali
* Poels, Zakarin, D. Martin, Rodriguez, Landa

Joker: Rafal Majka (Tinkoff)