Tour de France 2016 – Favorieten etappe 16 Tour de France 2016 – Favorieten etappe 16

De laatste zeven dagen van de 103e Ronde van Frankrijk zijn aangebroken. Wie gaat er nog met een overwinning naar huis en maakt daarmee zijn Tour tot een (nog groter succes)? In etappe 16 zijn het weer nieuwe ronde, nieuwe kansen voor iedereen. Dit zijn onze favorieten voor de dagzege.

Na Andorra brengt de Tourkaravaan ook een bezoek aan Zwitserland. De grens wordt halverwege de etappe gepasseerd, waarna iedereen koers zet richting Bern. Na 209 kilometer is dan de winnaar bekend. Een sprint ligt het meest voor de hand, maar na twee loodzware weken is dat absoluut geen vanzelfsprekendheid. De knechten van de sprinters voelen hun krachten ook wegvloeien. Twee korte hellingen in de slotkilometers maken het realiseren van het ideale scenario voor de rappe mannen nog gecompliceerder.

Wij geven de vluchters vanwege de omstandigheden daarom een uitstekende kans. Mogelijk strijden net als in etappe 10, die werd gewonnen door Michael Matthews, klasbakken met een ijzersterk ‘punch’ opnieuw voor de eerste plaats. Het kan wel eens een hele speciale dag worden voor Fabian Cancellara (Trek-Segafredo). De Zwitserse wielerheld rijdt zijn laatste Tour en werd op tien kilometer van Bern geboren. Voor eigen volk een Tour-etappe winnen in het laatste jaar van zijn lange loopbaan, zou voor hem de kers op de taart zijn na een indrukwekkende carrière. Go ‘Spartacus’!

Zijn landgenoot Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) droomt hier uiteraard ook van succes en kan mogelijk verrassen met zijn sterke eindschot.

Tour de France 2016 - laatste km etappe 16

Tour de France 2016 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Cancellara
**** Sagan, Van Avermaet
*** Albasini, Boasson Hagen, Elmiger
** Alaphilippe, Impey, Vichot, Bakelants
* Matthews, Degenkolb, Kristoff, Navardauskas, Coquard

Joker: Andrei Grivko (Astana)