Er staat deze Ronde van Frankrijk geen maat op Mark Cavendish. De topsprinter van Team Dimension Data boekte in de saaie veertiende etappe al zijn vierde overwinning in deze Tour. De Brit was ditmaal Alexander Kristoff (Katusha) en Peter Sagan (Tinkoff) te rap af. De Afrikaanse formatie heeft na twee weken koers maarliefst vijf ritsuccessen geboekt, een ongekend succes.

Het kwartet Cesare Benedetti (Bora-Argon 18), Martin Elmiger (IAM Cycling), Alex Howes (Cannondale-Drapac) en Jeremy Roy (FDJ) hoopte op een stunt, maar bleek op weg naar Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux al vrij snel kansloos. Elmiger en Roy vochten nog wel dapper tot het bittere eind. Op drie kilometer van de finish werden zij echter ook opgeslokt door het jagende peloton. De weinig enerverende overgangsrit eindigde daarmee zoals verwacht in een massaspurt. Cavendish was wederom de rapste van het stel.

Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) probeerde zich ook weer met de allerbeste sprinters te meten. De Nederlands kampioen zat op het beslissende moment echter te ver om een topklassering te realiseren. Er zat dan ook niet meer in dan een elfde plaats.

Tour de France 2016 – Uitslag etappe 14: