Na exact twee weken Tour de France staat het aantal ritzeges voor Tom Dumoulin op twee. Na zijn knappe overwinning op de top van Andorra Arcalis, was hij vrijdag de beste in de tijdrit. Zijn ploeg Giant-Alpecin maakte een video waarin de Limburger zich voorbereidt op de tijdrit. Zijn geheim? Slush Puppy-ijs.

De video geeft een uniek kijkje achter de schermen. Zo is te zien hoe het team en de Nederlands kampioen tijdrijden toewerken naar de etappe. Speciaal voor deze tijdrit rijdt Dumoulin met een speciale fiets en draagt hij op maat gemaakte kleding, die is ontworpen in de windtunnel van de TU Delft.

,,Behalve de fiets en de kleding, zijn er nog andere belangrijke zaken in de voorbereiding’’, vertelt coach Adriaan Helmantel. ,,Dumoulin draagt een koelvest voor externe koeling en hij eet Slush Puppy-ijs voor interne koeling.’’ De spieren moeten namelijk worden opgewarmd, maar de lichaamstemperatuur moet gelijk blijven.

Details
,,Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om progressie te boeken’’, reageerde een nuchtere Tom Dumoulin na afloop van zijn winst in de individuele tijdrit. ,,Het gaat om de kleine details. We dagen onszelf uit om de beste te zijn en voordeel te pakken op de concurrentie. Dat heeft goed uitgepakt vandaag.’’