Tour de France 2016 – Favorieten etappe 12 Tour de France 2016 – Favorieten etappe 12

De Tour is over de helft en de spanning om het klassement neemt toe. Donderdag 14 juli staat er weer een fantastische test op het menu, dat de harten van de wielerfans sneller zal doen kloppen. Wij maken ons alvast op voor een enerverend duel tussen de grote namen. Dit is onze lijst met favorieten voor de dagzege in deze twaalfde etappe.

Het parcours:
De Mont Ventoux!!!!!!!! En dat op Quatorze Juillet, de Franse nationale feestdag. Daar moet de wielerliefhebber eens goed voor gaan zitten! Na een gemakkelijke aanloop kan het geweld losbarsten op de mythische berg. Wie wordt de negende winnaar op de fameuze col in de Provence? Het Franse publiek droomt uiteraard van een thuiszege op deze bijzondere dag. Dankzij de uitstekende klimcapaciteiten van Thibaut Pinot (FDJ), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), Pierre Rolland (Europcar), Warren Barguil (Team Giant-Alpecin) is het zeker niet ondenkbaar dat dit lukt. Of verstoort Chris Froome net als in 2013 het feestje, toen hij op dezelfde datum en plaats als eerste boven kwam?

Lichte wijziging
De etappe is overigens licht gewijzigd. Dat deelde koersdirecteur Christian Prudhomme na de elfde etappe mee. Tourorganisator ASO vond het te gevaarlijk voor renners en fans om op de top te finish. Er worden donderdag namelijk windstoten tot wel 90 kilometer per uur verwacht. De aankomst ligt nu bij Chalet Reynard, zes kilometer onder de top. De favorieten hebben nu minder de tijd om aan te vallen, dus het gevecht zou zodoende wel eens intensiever worden. Bovendien is het gedeelte tot Chalet Reynard steiler. Spektakel gegarandeerd!

Tour de France 2016 - Mont Ventoux

Tour de France 2016 – De favorieten etappe 12 volgens Cycling Story:
***** Bardet
**** Quintana, Froome
*** Rodriguez, Martin, Valverde
** Mollema, Porte, Yates, Henao
* Aru, Kreuziger, Van Garderen, Rolland, Nibali

Joker: Thibaut Pinot (FDJ)