Vandaag begint de 103e Ronde van Frankrijk. Dit jaar bestaat de Tour de France uit 21 etappes waarbij de renners in totaal 3519 kilometer voor de kiezen krijgen. Het parcours bevat 9 vlakke etappes, 1 heuvelachtige etappe, 9 bergetappes, waarvan er 4 een finish bergop hebben (Andorre Arcalis, Mont Ventoux, Finhaut-Emosson en Saint-Gervais Mont Blanc), 2 individuele tijdritten en 2 rustdagen. Daarnaast bezoekt de Tour de France dit jaar Spanje, Andorra en Zwitserland. Weet Tom Dumoulin zich in een speciaal rijtje te voegen door tijdens de derde grote ronde binnen één jaar de leiderstrui te dragen, wie wint het gevecht bij de favorieten en kan Dylan Groenewegen wellicht een sprintzege pakken? De Tour de France loopt van 2 tot en met 24 juli. Hierbij het overzicht met tv-uitzendingen en livestreams. Kijk hier van 2 t/m 24 juli dagelijks LIVE Tour de France 2016.

Voorbeschouwingen op het parcours, de startlijst, onze favorieten voor de eindklassementen en dagelijks de favorieten voor de etappe van die dag vindt u hier.

Tv-uitzendingen Sporza
Iedere middag brengt Sporza rechtstreeks verslag vanaf rond 14:10 uur, in de weekenden soms al vanaf rond 12:00 uur. De eerste etappe is te zien vanaf 12:15 uur. Zie hier voor actuele uitzendtijden. Commentaar: Michel Wuyts en José de Cauwer.

Daarnaast zend Sporza ‘s avonds Vive le Vélo uit. Locaties en uitzendtijden hiervan vindt u hier.

Tv-uitzendingen NOS
De NOS doet iedere middag rechtstreeks verslag vanaf rond 14:10 uur, in de weekenden soms al vanaf rond 12:00 uur. De eerste etappe is te zien vanaf 12:15 uur. De NOS zendt alle etappes rechtstreeks uit op NPO 1. Zie hier voor actuele uitzendtijden.

Daarnaast zendt de NOS dagelijks rond 19:30 uur het Tourjournaal uit en is ‘s avonds rond 22:00 uur De Avondetappe op tv (of pas later rond 23:45 uur in verband met het EK voetbal) met Herman van der Zandt en Dione de Graaff, de vaste analisten Danny Nelissen, Rob Harmeling en Marijn de Vries en dagelijks wisselende gasten.

Tv-uitzendingen Eurosport
Dagelijks op Eurosport 1 vanaf 14:00 uur Tour de France Extra met daarna vanaf 14:15 uur rechtstreeks verslag van de etappe. Na de etappe bovendien nog een half uur Tour de Franc Extra. Zie hier voor actuele uitzendtijden. Commentaar: Jeroen Vanbelleghem en ex-wielrenner Bobbie Traksel.

Daarnaast is elke avond vanaf rond 21:30 uur ‘Le Tour by LeMond’ te zien met aandacht voor de hoogtepunten van de verreden etappes.

Livestreams
U kunt dagelijks online de rit volgen via de volgende livestreams.
Nederlandstalig: hier, hier, hier, hier, Sporza (alleen in België) en NOS (alleen in Nederland)
Engelstalig: hier (Eurosport 1 UK), hier (Eurosport 1 UK).

Kijk hier dagelijks LIVE Tour de France 2016
Sporza via cyclingstreams
Klik op de kruisjes in de witte/grijze vakjes om de advertenties te sluiten.

  • José Bresseel

    16 juli 2016 #1 Author

    Wie kan aan Jose Decauwer eens uitleggen wat het verschil is tussen “hij” en “hem” Dit wordt echt storend op den duur !!!