Nog één nachtje slapen! Vrijdag 6 mei vormt Apeldoorn het decor van de Giro-start. Na Groningen (2002) en Amsterdam (2010) begint de Giro d’Italia voor de derde keer in Nederland. Net als de vorige twee bezoeken aan ons land beslist een rit tegen de klok over de drager van de eerste roze trui. Kan Tom Dumoulin voor een onvergetelijke dag zorgen?

Om 13.45 uur vertrekt de Italiaan Fabio Sabatini (Etixx-Quick Step) als eerste van het startpodium. Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) doet vanaf 16.41 uur een gooi naar La Maglia Rosa. Fabian Cancellara (Trek-Segafredo), zijn allerbelangrijkste concurrent om de zege, begint om 17.01 uur aan zijn 9,8 kilometer tegen de klok. Een minuut later gaat de Australiër Michael Hepburn (Orica-GreenEDGE) als 198e en laatste van start. Download hieronder alle starttijden voor de individuele tijdrit over 9,8 km.

Starttijden individuele tijdrit Apeldoorn, start Giro d’Italia 2016.