Luik-Bastenaken-Luik 2016 – Uitslag Luik-Bastenaken-Luik 2016 – Uitslag

Wout Poels (Team Sky) heeft de 102e editie van Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. In een gure wedstrijd, met regen en sneeuw, wist een groepje van vier renners met daarin Rui Costa, Wout Poels, Michael Albasini en Samuel Sanchez in de laatste vijf kilometer uit een uitgedund peloton weg te springen. De Nederlander was uiteindelijk de sterkste in de sprint in Luik. De uitslag van Luik-Bastenaken-Luik 2016 vindt u hieronder.

Zoals gezegd was het vandaag guur. Kou, wind, regen, hagel, sneeuw, af en toe een zonnetje. Vroeg in de wedstrijd wist een groep met daarin onder andere Pavel Brutt, Nicolas Edet, Cesare Benedetti, Alessandro De Marchi, Thomas de Gendt, Jeremy Roy en Paolo Tiralongo, weg te komen. De voorsprong liep op tot een minuut of negen. Thomas Voeckler wist traditiegetrouw nog wat minuten in beeld te rijden door de achtervolging in te zetten, maar zijn actie was helaas voor hem geen positief lot toebeschoren.

Met nog zo’n vijftig kilometer te gaan begon de kopgroep uiteen te vallen. De Gendt, Edet en De Marchi hielden nog wat langer stand, totdat uiteindelijk ook De Gendt moest lossen. Met nog zo’n 25 kilometer te gaan werden echter ook de laatste twee vluchters ingerekend.

Grote favoriet van de dag was Alejandro Valverde en ploeggenoot Carlos Betancur probeerde een paar keer uit het peloton weg te springen. Met Etixx-Quick Step op kop van het peloton kwam hij echter niet ver. Ook enkele andere pogingen van onder andere Grivko, Zakarin en Rosa werden in de kiem gesmoord.

Uiteindelijk was het pas in de laatste kilometers, op de Côte de la Rue Naniot, dat een groepje van vier wist weg te komen. Michael Albasini, Rui Costa, Samuel Sanchez en Wout Poels werden niet meer bijgehaald en met het peloton op zo’n tien seconden waren het Albasini en Poels die gingen uitmaken wie La Doyenne dit jaar op zijn palmares mocht toevoegen. Uiteindelijk was het Wout Poels die Albasini te vlug af was en daarmee een fantastische rit op zijn naam schrijft.

Uitslag Luik-Bastenaken-Luik 2016